La ciutat educadora gira al voltant de la idea que la ciutat és un agent educatiu en si mateix, i com a tal, va més enllà de les escoles i involucra la societat de forma integral. Així doncs, el passat 30 de novembre de 2021 es va celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora a Girona; la igualtat d’oportunitats va ser el centre del debat.

L’acte va començar a les sis de la tarda i va tenir lloc al Centre Cívic Ter, on el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran va començar llegint el manifest del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Tanmateix, aquest manifest el van finalitzar els diferents veïns i veïnes de Girona de forma dinamitzada.

Seguidament, es van presentar més d’una desena de projectes i propostes amb visió de ciutat educadora. Amb relació a això, cal destacar que la Fundació Girona Est va formar part d’aquest esdeveniment amb la representació del nostre coordinador d’esports, Gerard Arderiu, i Bernat Rubió, gerent-voluntari de la Fundació Girona Est. En concret, es van explicar els diferents projectes que desenvolupa la Fundació: esports, cultura (música i teatre), educació i comunicació.

Es va finalitzar l’acte amb una xocolatada i un petit vídeo de l’espectacle musical a càrrec de Cala Vento i Papaya Jam. Finalment, ressaltar que l’Ajuntament de Girona va ser l’amfitrió de l’acte sota el lema “La ciutat educadora no deixa ningú enrere”.