Barris de Girona Est

Girona Est

Girona Est és un conjunt de 5 barris de Girona: Vila-Roja, Mas Ramada, La Creueta, Sant Daniel, Font de la Pólvora.  Són un conjunt de barris que històricament han quedat invisibles a la resta de la ciutat de Girona, pel seu desconeixement. En 1,5 km² hi viuen 4.200 persones i es caracteritza per tenir històricament alts índexs de persones aturades, un nivell important d’economia informal, rendes baixes i un índex alt d’abandonament escolar.

 

Aquest sector de la ciutat concentra les bosses d’exclusió social més importants de Girona, i possiblement de Catalunya, que malauradament impacten d’una manera molt especial a la seva població infantil i juvenil. Un gran nombre de famílies socialment i culturalment desfavorides, es troben en una situació d’alta vulnerabilitat i tenen alts factors de risc de quedar exclosos del sistema educatiu i laboral.

Activitats Fundació GironaEst

Les activitats organitzades per la Fundació Girona Est i les propostes a les quals es dona suport des de la fundació volen donar a conèixer el barri des d’una altra perspectiva, fomentar el positivisme a la zona i aconseguir que el barri s’obri a més gent incrementant la seva diversitat. També es considera molt important el foment de valors com la igualtat i la confiança de les persones que viuen a Girona Est, així com treballar per la igualtat d’oportunitats dels més joves del barri, perquè puguin apropar-se al màxim possible de les que tenen els joves de la resta de la ciutat i del país. La Fundació Girona Est treballa en coordinació amb les entitats i fundacions del barri a través del Programa de Desenvolupament Comunitari (PIA) amb totes les organitzacions que operen al barri, així com amb les administracions.

La premissa de les iniciatives que es duen a terme és respectar les ja existents, així com l’escolta de les necessitats per part de personalitats dins la política, la comunitat educativa i serveis socials, professionals de diversos àmbits que treballen o han treballat a la zona o l’opinió dels veïns en general. Volem obrir la ciutat de Girona als Barris de l’Est i a la inversa, per evitar que un visqui d’esquenes a l’altre. El Projecte de la Fundació Girona Est treballa a llarg termini. Durant els propers 30 anys s’aplicaran i consolidaran els projectes de suport al barri. L’anàlisi constant dels  resultats i l’efecte que aquests tinguin es considera clau per a l’èxit de la fundació. Des de la Fundació Girona Est estem convençuts que més que un projecte local de ciutat estem davant un projecte de país que mitjançant la solidaritat vol canviar les coses i ser un model d’èxit cap a la cohesió i el progrés social.