Reforç escolar a l'Est i mentoria

Què fem?


Aconseguir el títol de l’ESO és un dels objectius clau per qualsevol alumne en edat escolar. A Girona Est, sovint les circumstàncies familiars o de l’entorn dels nens i nenes del barri no favorable per aconseguir-ho. En auqest sentit la fundació treballa en dos àmbits per recolzar els alumnes tant en la etapa de secundària com en estudis post obligatoris.

Per una banda, la Fundació Girona Est col·labora amb Càritas per aconseguir que siguin els mínims els nens i nenes que es queden en llista d’espera per entrar al servei SIE ( Servei Intervenció Educativa ) ofert per Càritas amb la col·laboració de l’Ajuntament. En aquest marc, comptem amb voluntaris que s’ofereixen per dedicar temps per donar reforñ escolar en diverses matèries als alumnes de la ESO ( de primer a quart).

Des de la fundació volem reforñar aquesta àrea de reforç escolar ja que pot ser determinant perquè els nens i nenes segueixin la formació correctament i assoleixin els objectius que requereix l’escolarització.

Per altre banda, aquesta col·laboració s’amplia també als alumnes d’estudis post obligatoris, al programa Fem+, que té per objectiu acompanyar els alumnes que han pogut superar l’ESO per tal que puguin continuar estudiant en cicles formatius, batxillerat la universitat. 

S’intenta també que tots aquest jovent que ha aconseguit continuar els estudis puguin col·laborar amb altres joves estudiants de la seva comunitat, per tal que aconsegueixin també els seus objectius i així poder esdevenir referents positius pel barri.

En aquesta línea, per reforçar i animar els alumnes d’estudis post obligatoris de Girona Est, la Fundació ha impulsat un programa de mentoria, que si bé no és un reforç escolar, és una nova oportunitat pels joves pel seu desenvolupament personal i professional, en la qual una persona més experimentada o amb més coneixement i de forma voluntària,  els ajuda mitjançant trobades basades en: escolta activa, motivació, consell, reflexió, xarxa de relacions, seguiment, connexió a la realitat professional, ajuda a mantenir l’esforç i empatia.

Galeria


Últimes notícies

Ginvest Asset Management nou membre col·laborador de la Fundació Girona Est

La Fundació Girona Est (FGE) i Ginvest Asset Management estrenyen llaços i tenim el plaer de comunicar que Ginvest Asset Management és un dels nous membres de la FGE. Ginvest Asset Management és una societat gestora d'institucions d'inversió…

Rebled Bellvehí Advocats nou membre col·laborador de la Fundació Girona Est

La Fundació Girona Est (FGE) i Rebled Bellvehí Advocats estrenyen llaços per tal de promoure la inclusió social en els Barris de Girona Est. Rebled Bellvehí Advocats és un despatx multidisciplinari que treballa per a empreses i particulars, tant a…