L’auditori de Girona i el pavelló de Vila-roja van ser els espais escollits per donar cabuda, el passat 6 d’octubre, de la presentació oficial de la Fundació Girona Est, una iniciativa que es va materialitzar l’any 2019 gràcies a l’empenta d’un grup d’empresaris de referència gironins, encapçalats per Jaume Sanabras. L’acte va congregar més de 200 persones amb uns convidats especials: FemCat, una fundació empresarial de Catalunya.

La Fundació Girona Est, que dona cobertura als barris de Vila-Roja, Mas Ramada, La Creueta, Grup Sant Daniel i Font de la Pólvora, s’ha articulat com una eina de la societat civil gironina –amb una estreta relació amb les administracions públiques locals i supralocals– que serveix, entre altres, per accelerar la implantació de l’esport com a palanca de transformació social; el teatre i la música per estimular i empoderar el jovent o la creació d’un grup de comunicació com a mecanisme per difondre les accions positives de la comunitat de manera interna i externa al barri. Una fundació amb valors humanistes per potenciar un barri ple de possibilitats i riquesa cultural, en un entorn arcàdic de Girona i que necessitava una entitat que reforcés la intensiva tasca que els diferents ajuntaments han anat desenvolupant durant dècades.

L’acte a l’auditori, conduït pel periodista Josep Puigbó, es va iniciar a 2/4 d’11 del matí i es va estructurar en tres blocs: el primer amb parlaments de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, Elena Massot, presidenta de FemCat i el mateix Jaume Sanabras, president de la Fundació Girona Est. El segon bloc va servir per explicar a través de vídeos i taules rodones els quatre àmbits en els quals s’estructura la fundació: esport, cultura, educació i comunicació. Entre les entitat que donen suport esportiu destaquen el GEiEG, el Girona FC i la Fundació Ricky Rubio. Per complementar l’acte es va dur a terme un seguit d’actuacions musicals d’un dels alumnes de l’escola impulsada per la fundació i el seu professor, de la Black Music Big Bang. El tercer bloc va ser el dels reconeixements a persones importants del barri i al gerent-volantari de la fundació, Bernat Rubió, i es va trancar amb un discurs del vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas.

L’acte  al pavelló de Vila-roja va servir per exhibir l’exposició d’imatges que el fotoperiodista Tino Soriano va elaborar durant tot un any -amb el patrocini de la Fundació Lluís Coromina- i  que reflecteixen l’essència del barri. Unes pantallas gegants amb el suport logístico de Nord Produccions van exhibir apuestes impáctanos imatges. Una exposició que ara s’inaugurara al Centre Cívic Onyar el proper 17 de desmembre. Posteriorment, va parlar el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent que va destacar “l’actitud de les Empreses i persones impulsores i col·laboradores de la fundació per fan un retorn social de manera altruista”.  Ja per acabar els actes, es va dur a terme un dinar popular a càrrec dels mateixos veïns de Girona Est i amb el suport i l’organització de Vilanova Events.

————-

Sobre la Fundació Girona Est
La constitució de la Fundació Girona Est s’oficialitza el 2019. Per iniciativa d’un grup d’empresaris i professionals, es crea una associació de ciutadans i ciutadanes que treballen conjuntament amb l’objectiu de donar suport al barri, amb especial atenció al seu col·lectiu més jove, amb iniciatives esportives, culturals, educatives i socials.

Sobre Girona Est
Girona Est és un conjunt de 5 barris de Girona: Vila-Roja, Mas Ramada, La Creueta, Grup Sant Daniel i Font de la Pólvora. Són un conjunt de barris que històricament han quedat poc visibles a la resta de la ciutat de Girona. En 1,5 km² hi viuen 4.200 persones i es caracteritza per tenir històricament alts índexs d’abandonament escolar, economia submergida i rendes baixes.

Sobre FemCat
FemCat, Fundació Privada d’Empresaris, treballa des del 2004 en l’elaboració de propostes i en la generació d’iniciatives que ajudin al desenvolupament econòmic i social de Catalunya. Per aconseguir-ho, creiem que l’empresa i la societat han d’anar de la mà i proposem treballar sobre quatre eixos expressats al nostre Manifest Fundacional: Millorar la nostra capacitat emprenedora i d’innovació; Vetllar per la millora de la competitivitat del nostre país; Assegurar la cohesió social de Catalunya

i Projectar Catalunya al món.