L’Escola Esportiva Girona Est és un dels pilars essencials a partir dels quals es consolida la Fundació Girona Est i que es va fundar el 2019. Dos anys després aglutina quasi un miler de nenes i nens que formen part d’aquesta iniciativa, que té en el futbol i el Bàsquet les bases. En el futur es vol incorporar altres esports com el ciclisme i l’atletisme per donar més possibilitats a la mainada del barri. El dia 23 d’octubre es va fer l’acte de presentació oficial de la temporada davant de pares, representants de l’Escola Esportiva (Quim Teixidor i Joan Castell, com directors de l’àrea, així com Gerard Arderiu, director de l’Escola), l’Associació per l’Atenció de Serveis i Solidaritat (AASS), que fa  25 anys opera al barri impulsant projectes educatius i socials, així com autoritats diverses del món esportiu i polític gironí. També hi van ser presents Delfí Gelí, president del Girona FC, així com direferents regidors i tècnics de l’Ajuntament de Girona.

La missió principal de l’Escola Esportiva és promoure l’educació, l’esport i la cultura com a motors pel canvi entre les persones més joves i vulnerables del barri, pensant en què puguin tenir les mateixes oportunitats que la resta de joves de la ciutat. Es posa èmfasi especialment en els espais i moments formats a través del lleure com a complement fonamental de l’educació formal i reglada.

L’acte també va servir per fer un reconeixement de la feina de Juan Olmo “Lele”. Un reconeixement que va anar acompanyat d’unes paraules que van fer recordar la tasca que va estar fent la família Olmo amb el futbol del barri durant anys i, especialment, amb el seu pare conegut com a “Chele”.

Per tancar la jornada i aprofitar que el camp estava ple com mai, es va jugar un partit de futbol de la lliga federada d’infantil futbol 11 on l’Unió Girona va ser el visitant. Un partit intens igualat i amb les grades plenes animant que va servir per recordar temps anteriors i una visió del futur dels protagonistes d’aquest projecte, la mainada, i és que l’esport és un vehicle molt important en el barri.

L’acte va comptar amb el suport especial de Memora, Tactic, MonacorIberia, Frit Ravich, Fundació Ricky Rubio i Caixabank, així com el de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona.