Vint-i-quatre fundacions gironines de diversos àmbits del sector cultural, així com a representants de l’administració autonòmica i local van ser presents a la trobada ‘Fem xarxa, creem oportunitats! La trobada de les fundacions culturals de Girona’. El passat 7 de març, Gerard Arderiu, coordinador de la Fundació GironaEst i el patró Ricard Planas van assistir a la jornada organitzada per la Comissió de Cultura de la CCF a la Fundació Lluís Coromina de Banyoles.

La jornada va  comptar amb la participació de fundacions culturals d’àmbits molt diversos: el cinema, la música, el teatre, els museus o la literatura entre d’altres. A través de diverses dinàmiques de treball, es va fomentar el treball en equip i l’intercanvi de coneixements, amb l’objectiu de compartir iniciatives, recursos i possibles solucions per als reptes de cadascuna de les fundacions presents.

Posteriorment, els assistents van treballar en quatre taules temàtiques de les quals es van extreure un seguit de conclusions. Gerard Arderiu i Ricard Planas, en representació de la Fundació GironaEst, van formar part de la taula de treball sensibilitzada amb l’emergència climàtica, social i emocional. En aquest aspecte es va destacar les barreres que suposen el cost a l’hora d’implementar canvis, la dificultat de lluitar contra els interessos establerts, així com la necessitat de “replantejar-ho tot”, canviar la forma de fer les coses i entendre la sostenibilitat des d’un punt de vista global.

Per consultar l’article a la pàgina oficial de Coordinadora Catalana de Fundacions podeu clicar al següent enllaç: