Un present en visió de futur

El passat mes de febrer, la Júlia i la Queralt, de l’Institut de Cassà ens van fer una visita emmarcada en una assignatura escolar. L’objectiu de la proposta consistia a conèixer i analitzar un projecte social del territori. Les joves van considerar que la Fundació GironaEst era una iniciativa interessant per a desenvolupar el treball.

Després de visitar la Casa de les Arts, les estudiants van conduir una entrevista a membres de l’equip intern que va servir-los per a conèixer amb detall la trajectòria de la Fundació, a més del seu funcionament, la raó de ser i la mirada de futur. A continuació compartim amb vosaltres un fragment de l’article que van redactar:

“Quan els hi vam preguntar sobre el dia a dia dels nens i nenes, va ser quan vam fer un canvi de visió, ja que, ens van dir que un dels objectius principals és canviar la mirada de la gent cap aquest barri. A Girona Est hi ha una gran essència, i a les grans ciutats aquesta essència no hi és. No ens podem quedar amb les coses negatives del barri, ja que, hi ha moltíssimes coses positives. La Fundació no dona tanta importància en el que per nosaltres és important, encara que, evidentment, hi ha coses negatives, com a tots els barris.

Hi ha molts tipus de realitats i moltes visions, i per conèixer el dia a dia d’un nen d’aquí, s’hauria de conèixer les diferents realitats; tothom té molt a explicar i a dir.Afirmaven, respecte a la nostra pregunta, que creien que aquests nens i nenes podrien tenir menys oportunitats, però que l’objectiu és que no sigui així. El que es vol que tinguin les mateixes.

Després de l’entrevista és quan reflexionem i ens adonem que no ets ni més ni menys per ser d’un lloc o un altre.Respecte els perjudicis, vam voler saber quins creuen que reben els nens i nens del barri. Ens van dir que reben prejudicis culturals i d’origen, sobretot, perquè la gent té una mala mirada respecte el barri.”

Per a la Fundació és molt gratificant veure com generacions joves s’interessen pel projecte, i en volen fer ressò a través de la seva mirada i vivència. Els volem agrair la seva predisposició per a conèixer la realitat del barri i la missió de la Fundació.