El passat 28 de novembre es va celebrar el dia internacional contra la violència de gènere contra les dones. Al Centre Cívic Onyar es va organitzar un acte amb motiu d’aquesta data.

Per tal de situar els convidats, la primera part de l’esdeveniment va estar dedicada a fer una breu introducció sobre la causa per la qual se celebra aquest acte. 

Un cop finalitzada aquesta presentació, tots els convidats van encendre una espelma en nom de cadascuna de les víctimes que han mort per violència de gènere contra les dones durant aquest darrer any. Seguidament, amb aquestes espelmes van formar una espiral. 

A continuació, es va procedir a la lectura del manifest d’aquest any, el qual el van llegir diverses persones de diferents nacionalitats i que actualment viuen als cinc barris que formen part de la gran diversitat que trobem al sector de Girona Est. El manifest es va llegir en 6 idiomes: català, castellà, àrab, portuguès, anglès i hindi. 

Finalment, com a acte de cloenda, es va realitzar una petita representació teatral per tal de conscienciar els convidats d’aquest trist fet. Posteriorment a l’actuació, es va obrir un debat entre els assistents amb la finalitat de reflexionar sobre aquesta situació que malauradament pateixen moltes dones cada any.

Va ser un acte molt emotiu en el qual hi van participar un gran nombre de ciutadans del barri que formem el sector de Girona Est i esperem que l’any que ve es torni a celebrar amb la mateixa participació i emoció.