En marxa la segona fase de La Ciutat Policromada a l’Escola de Vila-roja

El projecte d’art plàstic i muralisme va iniciar la seva acció a l’Escola de Vila-roja el passat curs. En aquesta primera etapa, el projecte va desenvolupar tallers de creació amb diversos cursos de l’escola, i a través d’aquests, l’artista Aleix Font va crear el disseny d’una part de la façana del centre. Durant el mes de juny, es va dur a terme la intervenció.

Amb la voluntat de col·laborar amb la tasca educativa que està fent el claustre per a  transformar l’escola, la Ciutat Policromada inclou la participació de tots els alumnes, de l’equip professional, de les famílies, les entitats del barri i els veïns i veïnes. Aquests agents seran els encarregats d’imaginar i resignificar l’edifici a través de l’expressió artística, amb la voluntat de brindar l’art com a element transformador. Amb tot el material que es generi dels tallers creatius, l’artista desenvoluparà l’obra que ocuparà la cara nord-est del centre.

L’execució de l’obra, coordinada amb l’Ajuntament de la ciutat, es preveu que iniciï amb una jornada festiva on tots els agents puguin participar en pintar-ne les parets. L’acció es preveu que finalitzi el mes de juny amb la inauguració de la nova façana de l’espai educatiu.

A través d’aquesta acció, la Fundació GironaEst esdevé un mitjà d’unió entre els habitants del barri i els espais que els envolten.