La Fundació Privada Catalana per a l’Esport va organitzar a l’INEFC Barcelona el 18 de novembre la gala per celebrar la 5a edició dels Guardons de l’Esport, en reconeixement a aquelles persones, entitats i projectes que, tant a través de la seva acció directa com també gràcies a la seva influència o suport, gràcies a l’esport i/o l’activitat física treballen per transformar positivament la realitat social en el seu entorn més immediat.

Els Guardons de l’Esport 2021 han distingit 17 persones, entitats i projectes de Catalunya que, tant a través de la seva acció directa com a la seva influència o suport, treballen per transformar positivament la realitat social en el seu entorn més immediat mitjançant l’esport i/o l’activitat física.

L’acte ha comptat amb la presència també del director de l’INEFC, Eduard Inglés, i el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, al costat de representants del teixit esportiu, empresarial i polític català.

Els guardons estaven segmentats en cinc categories -Educació, esport i lleure; Foment i difusió d’hàbits i valors de l’esport; Esport català al món; Igualtat d’oportunitats, i Excel·lència, innovació i sostenibilitat (de nova creació)-, i els guanyadors, el nom dels quals es va fer públic fa uns mesos, presentaven iniciatives d’alt nivell.

En el seu parlament, Anna Caula, Secretària General de l’Esport I l’Activitat física, ha remarcat que “l’esport és l’eina més potent de transformació social que tenim, lligat a un ADN esportiu diferent, basat en l’associacionisme”, i ha finalitzat dient que “cal donar més visibilitat a l’esport adaptat i a l’esport femení, que transformen i ens transformen”.

L’Escola Esportiva Girona Est va rebre un dels guardons en la categoria d’Igualtat d’Oportunitats conjuntament amb “Com kedem; Igualtat de capacitats, Club Esportiu de Pàdel Adaptat, amb “Iniciació al pàdel en cadira de rodes”; Igualtat de capacitats/integració, Club Tennis Sabadell, amb “Esport per a tothom”; Igualtat i Integració social, Consell Esportiu del Pla de l’Estany, amb “Barris 10”; Igualtat de gènere, Associació Esportiva Wise, amb “Igualtats i drets a través de l’esport”, i Integració social, Fundació Futur Girona Est, amb “Escola esportiva Girona”.

A l’acte de recollida del guardó hi van ser presents el director de l’escola, Gerard Arderiu, el president de la Fundació Girona Est, Jaume Sanabras, els responsable de la secció Esportiva de la fundació, Quim Teixidor i Joan Castell i el gerent de la fundació, Bernat Rubió.

———–

La Fundació Catalana per a l’Esport és una entitat privada sense ànim de lucre, nascuda el 2002 per contribuir a la promoció de l’esport català. L’entitat treballa donant suport al teixit esportiu català, a la internacionalització de l’esport català, al foment de la pràctica esportiva i a la gestió professional de patrocinis i recursos per al sector esportiu de Catalunya.