#TalentoDeBarrio

El passat diumenge es va disputar el partit entre els nostres alevins de l’Escola Esportiva i l’UE Fornells en una trobada molt emocionant pel fet que els dos equips es jugaven poder estar a un pas de proclamar-se campions de lliga. Tot i així, en aquesta jornada podríem dir que el resultat final no va ser el més important, el que sí va ser remarcable és comprovar  l’esperit de sacrifici, la gran motivació i la il·lusió del nostre l’equip que mostrava  tota la feina feta fins la data, tant a nivell d’esportivitat com pels valors adquirits, així com la força i la intensitat en el joc que només veure’ls jugar posava la pell de gallina.

El partit es va disputar al camp de futbol municipal Joan Busó i Recasens, de la Unió Esportiva Fornells, els quals van ser els guanyadors en aquesta ocasió.  Però la realitat és que L’Escola Esportiva es pot considerar també guanyadora perquè darrera la seva magnífica trajectòria i del seu paper en la lliga ens trobem una gran història de creixement comunitari:

L’equip de l’Escola Esportiva està format per dos educadors i un total d’onze jugadors que entrenen els dilluns i els dimecres de 18.30h a 20.00h en el camp municipal de futbol dels barris de l’Est. L’entrenament es fa juntament amb un equip de benjamins, pre-benjamins, i un equip femení que sumen tots plegats un conjunt d’aproximadament noranta participants i set educadors. La finalitat d’aquests educadors és utilitzar el futbol com una eina de formació  que treballa en xarxa amb altres sectors amb l’objectiu que els participants visquin l’aprenentatge tant a nivell acadèmic, com familiar, social i relacional, alimentari i, sobretot, pel que fa als valors com a persona. Per tot això podem dir que el treball dels educadors es molt gran  per tal de coordinar-se amb tots aquests àmbits i poder fer un acompanyament complet del participant al llarg de la seva vida d’infant. Acompanyar-lo per a la seva inclusió social al món extern del barri, que molts d’ells no han conegut fins ara.

El coordinador de l’Escola Esportiva, Gerard Arderiu Burcet, ens explica que la finalitat és familiaritzar l’escola amb el barri i que qualsevol nen@ en pugui formar part. L’objectiu és treballar a llarg termini amb la idea que les mateixes persones del barri en un futur dirigeixin el club i siguin a tots els nivells també els propis educadors, coordinadors, membres de la junta, etc.

L’impulsor d’aquest projecte és la Fundació GironaEst que aporta recursos humans i, també, econòmics que permeten oferir tot un conjunt d’activitats, en aquest cas dins l’àmbit de l’esport i l’educació. Un projecte que a més, fa que sigui accessible tant als nens com a les nenes de barri, generant igualtat d’oportunitats per a tothom.

Però no tot és futbol. L’Escola Esportiva treballa i es coordina amb la resta de projectes de la Fundació Girona Est perquè els interessos comuns del barri, tant en l’àmbit esportiu com musical i cultural, serveixin com a motor per assolir els objectius esmentats.

Un altre àmbit on actua l’Escola Esportiva és el bàsquet on hi participen tres grups (cada escola té el seu grup com a conseqüència de la pandèmia). Són equips de bàsquet amb uns vint-i-cinc participants i tres educadors que entrenen al Pavelló Municipal els dilluns i dimecres de 16.30h a 18.30h.

Un altre treball molt importat que realitzen els educadors és el projecte multiesports. Aquest projecte es desenvolupa durant 4 hores a la setmana a cada una de les escoles del barri: Sagrada Família, Font de la Pólvora i Vila-Roja. En aquestes sessions es practiquen diferents tipus d’esports, unes disciplines més conegudes i d’altres no tant, amb la idea de familiaritzar l’esport i l’educació com a eina de creixement pels nen@s i  realitzar jocs multidisciplinaris entre els alumnes.

Equip Aleví. Escola Esportiva

També cal destacar que s’ha contemplat la voluntat que una gran varietat de nois i noies practiquin algun esport fora del barri. Un dels treballs de l’escola es fer un seguiment d’aquests esportistes i estar a disposició d’ajudar-los en tot el que calgui perquè tothom tingui la possibilitat de continuar fent l’esport que els agradi.

Per acabar, s’ha de destacar la feina feta de dues persones molt vinculades en el projecte, podríem dir que són l’arrel del projecte:  en Juan Olmo (més conegut com el Lele) i en Sergi Robledo. A banda de la seva figura com a educadors, la seva aportació va molt més enllà per tota la feina i implicació diària que fan amb els nens i les nenes dels nostres barris, independentment  del dia i quina hora sigui.