Arts escèniques a l'Est

Què fem?


Aquesta iniciativa sorgeix del projecte innovador Escoles Tàndem, que impulsa i lidera a tot Catalunya  la Fundació Catalunya la Pedrera. Es treballa als barris de Girona Est amb una col·laboració entre els centres educatius de la zona i la Fundació Ciutat Invisible, Bitó Produccions, ATempo i Temporada Alta. Es rep també un suport important de la Diputació i l’Ajuntament de Girona i també de forma molt especial de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya i MedPlaya Hotels. Durant tres cursos es realitzen un seguit d’activitats que s’inclouen en el pla educatiu del centre en coordinació entre les institucions i el claustre de professors. L’objectiu és analitzar les necessitats del centre i detectar les oportunitats concretes.

Durant el projecte es realitza una formació curricular per al professorat, a més d’un suport en tots els projectes artístics que ja es duen a terme des del centre. Sota el nom de projecte A Tempo, Arts i Formació també es convidarà a famílies i alumnes a assistir a espectacles programats pel festival Temporada Alta, i s’oferiran algunes activitats al mateix centre en horari lectiu i fora de l’horari escolar per implicar també les famílies.

Les escoles Font de la Pólvora, Vila-roja i Sagrada Família de Girona participen en aquest programa d’innovació amb l’objectiu de singularitzar els centres educatius a través de les arts escèniques.

Actualment la fundació Ctalunya-la pedrera, ha arrancat el primer curs del nou projecte “Teatre i Somnis”, una activitat extraescolar que combina teatre i creativitat, impartida per professors experts en arts escèniques.

Un dels marcadors comuns en els nens i nenes que fan el salt dels estudis primaris als secundaris, és la dificultat d’expresió oral, i la por a parlar en públic.

En aquest sentit, el teatre és un instrument pedagògic que utilitza tècniques per adquerir autoestima, creixement intelectual, expresió oral i corporal.

Actualment l’extraescolar de teatre s’imparteix els dimecres de 17h a 18:30 pel grup de primària ( de 3r a 6è) i els divendres de 17:30 a 19h pel grup de secundària ( de 1er a 4t).

La col·laboració de le Fundació Girona Est en aquest projecte de la Fundació Catalunya-la pedrera, és en la coordinació dels alumnes, la comunicació amb les families i en general, la promoció  d’aquesta activitat en el barri perquè arribi al màxim de nens i nenes.

Galeria


Últimes notícies

Apadrinant Somriures a Girona Est

El pròxim 29 de desembre de 2021 a les 19:30h, el Circ Solidari brindarà un espectacle ple de màgia i emoció, gràcies a la col·laboració de Rotary Girona, GEIEG , Fundació Girona Est i el Gran Circ de Nadal de Girona. El Pavelló Municipal dʼEsports…

Entrevista a Susana Berengena, directora del Col·legi Sagrada Família

Us compartim la primera de les moltes entrevistes que farem a grans referents que formen part de Girona Est. Així doncs, a continuació us mostrem l’entrevista que vam fer a la Susana Berengena, actual directora del Col·legi Sagrada Família i docent…