Arts escèniques a l'Est

Què fem?


Aquesta iniciativa sorgeix del projecte innovador Escoles Tàndem, que impulsa i lidera a tot Catalunya  la Fundació Catalunya la Pedrera. Es treballa als barris de Girona Est amb una col·laboració entre els centres educatius de la zona i la Fundació Ciutat Invisible, Bitó Produccions, ATempo i Temporada Alta. Es rep també un suport important de la Diputació i l’Ajuntament de Girona i també de forma molt especial de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya i MedPlaya Hotels. Durant tres cursos es realitzen un seguit d’activitats que s’inclouen en el pla educatiu del centre en coordinació entre les institucions i el claustre de professors. L’objectiu és analitzar les necessitats del centre i detectar les oportunitats concretes.

Durant el projecte es realitza una formació curricular per al professorat, a més d’un suport en tots els projectes artístics que ja es duen a terme des del centre. Sota el nom de projecte A Tempo, Arts i Formació també es convidarà a famílies i alumnes a assistir a espectacles programats pel festival Temporada Alta, i s’oferiran algunes activitats al mateix centre en horari lectiu i fora de l’horari escolar per implicar també les famílies.

Les escoles Font de la Pólvora, Vila-roja i Sagrada Família de Girona participen en aquest programa d’innovació amb l’objectiu de singularitzar els centres educatius a través de les arts escèniques.

Actualment la fundació Ctalunya-la pedrera, ha arrancat el primer curs del nou projecte “Teatre i Somnis”, una activitat extraescolar que combina teatre i creativitat, impartida per professors experts en arts escèniques.

Un dels marcadors comuns en els nens i nenes que fan el salt dels estudis primaris als secundaris, és la dificultat d’expresió oral, i la por a parlar en públic.

En aquest sentit, el teatre és un instrument pedagògic que utilitza tècniques per adquerir autoestima, creixement intelectual, expresió oral i corporal.

Actualment l’extraescolar de teatre s’imparteix els dimecres de 17h a 18:30 pel grup de primària ( de 3r a 6è) i els divendres de 17:30 a 19h pel grup de secundària ( de 1er a 4t).

La col·laboració de le Fundació Girona Est en aquest projecte de la Fundació Catalunya-la pedrera, és en la coordinació dels alumnes, la comunicació amb les families i en general, la promoció  d’aquesta activitat en el barri perquè arribi al màxim de nens i nenes.

Galeria


Últimes notícies

Ginvest Asset Management nou membre col·laborador de la Fundació Girona Est

La Fundació Girona Est (FGE) i Ginvest Asset Management estrenyen llaços i tenim el plaer de comunicar que Ginvest Asset Management és un dels nous membres de la FGE. Ginvest Asset Management és una societat gestora d'institucions d'inversió…

Rebled Bellvehí Advocats nou membre col·laborador de la Fundació Girona Est

La Fundació Girona Est (FGE) i Rebled Bellvehí Advocats estrenyen llaços per tal de promoure la inclusió social en els Barris de Girona Est. Rebled Bellvehí Advocats és un despatx multidisciplinari que treballa per a empreses i particulars, tant a…