Música a l'Est

Què fem?


El projecte Música a l’Est és un model pedagògic a través de la formació musical, especialitzat en la música negra. Es pretén donar formació musical a joves d’entre 7 i 12 anys del barri Girona Est amb l’objectiu de treballar valors positius de la música com a potent eina integradora.

És una activitat d’educació no formal (extraescolar) per introduir-se en l’aprenentatge d’un instrument ( s’ofereixen els diferents instruments que integren una big band: saxo, trompeta, trombó, baix elèctric, guitarra, piano, bateria i cant) el llenguatge i l’expressió musical amb l’objectiu de poder tocar en grup o en una gran formació en format de big band.

L’objectiu del projecte és donar l’oportunitat d’experimentar, gaudir i enriquir-se de tot el que la música pot proporcionar a una persona, fent-ho amb una metodologia moderna que pretén sensibilitzar, educar i despertar la curiositat per la música i els seus diferents estils, per un cop assolit un cert nivell poder posar en pràctica i fusionar aquests aprenentatges amb altres projectes musicals com el de la Black Music Big Band Junior.

Es tracta d’una iniciativa que sorgeix d’unes converses inicials entre la que en aquell moment encara era embrionària Fundació GironaEst i la Fundació Casa de la Música -dins del marc del Black Music Festival de Girona – i es concreta amb el lideratge i la a direcció tècnica per part de Casa de la Música i del Black Music Festival amb el suport incondicional de la Fundació GironaEst  i la col·laboració de  l’Ajuntament de Girona, la  Fundació Marlex,  la Fundació Lluís Coromina de Banyoles i actualment també el Rotary Club de Girona.

El projecte Música a l’Est va començar l’any 2018 i el seu calendari té una durada mínima de tres anys. En aquest període es podran valorar alguns dels indicadors marcats que volen detectar els objectius assolits en línies com són valors adquirits mitjançant la música (com la tolerància, responsabilitat o l’esforç), el grau de satisfacció dels participants, les actuacions realitzades o el nombre de participants implicats. El primer any ha aconseguit una banda musical de 10 nens i nenes; pel curs vinent s’ampliarà la capacitat a 11 nens i nenes més. Per tant seran un total de més de 20 famílies que podran oferir als seus fills classes de música com a activitat extraescolar cada setmana. Cal agrair al Rotary Club de Girona la seva implicació en col.laborar en fer possible l’ampliació de participants en el projecte.

Galeria


Últimes notícies

Formació equip de comunicació: Un pas més per esdevenir mitjà de comunicació

La formació contínua del nostre equip de comunicació és un element essencial i necessari que ens permet créixer i millorar en la nostra labor informativa. És per això que els integrants de l'equip de comunicació de la Fundació Girona Est han pogut…

Firma del conveni entre la Fundació Girona Est i el GEIEG

La fundació Girona Est i el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEIEG) han firmat un nou conveni de col·laboració aquest dimarts amb l'objectiu d'articular accions conjuntes que impulsin, des d'una perspectiva estratègica i col·laborativa, el…