Música a l'Est

Què fem?


El projecte Música a l’Est és un model pedagògic a través de la formació musical, especialitzat en la música negra. Es pretén donar formació musical a joves d’entre 7 i 12 anys del barri Girona Est amb l’objectiu de treballar valors positius de la música com a potent eina integradora.

És una activitat d’educació no formal (extraescolar) per introduir-se en l’aprenentatge d’un instrument ( s’ofereixen els diferents instruments que integren una big band: saxo, trompeta, trombó, baix elèctric, guitarra, piano, bateria i cant) el llenguatge i l’expressió musical amb l’objectiu de poder tocar en grup o en una gran formació en format de big band.

Els alumnes realitzen classes individualitzades amb el professor, ja que comptem amb alumnes de diferents nivells. Els professor de cada instrument dediquen una d’atenció directe al ritme de cada alumne. Cada alumne disposa d’instrument propi, dels quals disposen durant tot l’any, incloses les vacances per garantir la contiuitat i la conexio amb la música. En l’escola treballem amb la cura als instruments amb la qual cosa, es permet que els alumnes porten els instruments a casa per practicar. 

L’objectiu del projecte és donar l’oportunitat d’experimentar, gaudir i enriquir-se de tot el que la música pot proporcionar a una persona, fent-ho amb una metodologia moderna que pretén sensibilitzar, educar i despertar la curiositat per la música i els seus diferents estils, per un cop assolit un cert nivell poder posar en pràctica i fusionar aquests aprenentatges amb altres projectes musicals com el de la Black Music Big Band Junior.

Es tracta d’una iniciativa que sorgeix d’unes converses inicials entre la que en aquell moment encara era embrionària Fundació GironaEst i la Fundació Casa de la Música -dins del marc del Black Music Festival de Girona – i es concreta amb el lideratge i la a direcció tècnica per part de Casa de la Música i del Black Music Festival amb el suport incondicional de la Fundació GironaEst  i la col·laboració de  l’Ajuntament de Girona, la  Fundació Marlex,  la Fundació Lluís Coromina de Banyoles i actualment també el Rotary Club de Girona.

El projecte Música a l’Est va començar l’any 2018 i el seu calendari té una durada mínima de tres anys. En aquest període es podran valorar alguns dels indicadors marcats que volen detectar els objectius assolits en línies com són valors adquirits mitjançant la música (com la tolerància, responsabilitat o l’esforç), el grau de satisfacció dels participants, les actuacions realitzades o el nombre de participants implicats. El primer any ha aconseguit una banda musical de 10 nens i nenes; que s’ha anat ampliant cada curs fins a l’actualitat que tenim un total de 25 alumnes. Són 25 famílies que poden oferir als seus fills classes de música com a activitat extraescolar cada setmana els dilluns, dijous i divendres. Cal agrair al Rotary Club de Girona la seva implicació en col.laborar en fer possible l’ampliació de participants en el projecte.

La detecció dels alumnes per la seva matriculació a l’escola, es fa seguint un proces de consultes amb totes les escoles dels barris de Girona Est, les quals ens passen propostes de famílies interessades que posteriorment intrevistem i escollim la quota d’alumnes del nou curs. Per altre banda,  també mantenim contacte amb la resta d’entitats que treballen amb infants per fer difusió.

Últimes notícies

Ginvest Asset Management nou membre col·laborador de la Fundació Girona Est

La Fundació Girona Est (FGE) i Ginvest Asset Management estrenyen llaços i tenim el plaer de comunicar que Ginvest Asset Management és un dels nous membres de la FGE. Ginvest Asset Management és una societat gestora d'institucions d'inversió…

Rebled Bellvehí Advocats nou membre col·laborador de la Fundació Girona Est

La Fundació Girona Est (FGE) i Rebled Bellvehí Advocats estrenyen llaços per tal de promoure la inclusió social en els Barris de Girona Est. Rebled Bellvehí Advocats és un despatx multidisciplinari que treballa per a empreses i particulars, tant a…